AIVIA 210 BUITENKAST

NK Trainingen & Diensten

€ 809,49 incl. btw


 • Buitenkast
 • Vergroot de inzet van uw AED
 • Verlicht en verwarmd

Artikelcode: 0079 Op voorraad
 1. Snelle levering
 2. Uitgebreide informatie
 3. Vaste lage verzendkosten

Aivia 210 buitenkast

Aivia 210 buitenkast zorgt ervoor dat uw AED optimaal is beschermd tegen weersinvloeden, zonder te in te boeten op de werking van uw AED. Zo bevat de AED kast een verwarmingselement wat is geschakeld aan een temperatuurmeter. Over het algemeen mogen AED’s namelijk niet kouder te worden dan 0 graden Celsius. De verwarming van de kast zal aanslaan mocht dit dreigen te gebeuren. Bij extreme temperaturen zal de ventilator voor extra koeling zorgen. Wel adviseert zowel de fabrikant als AED-Partner om de kast op een schaduwrijke plek te hangen, zodat te hoge temperaturen kunnen worden beperkt. De Aivia 210 buitenkast verbruikt 57,6 watt per dag. De kosten komen (weggezet tegen de huidige energiekosten en de gemiddelde temperatuur in Nederland en Belgie) op ongeveer € 56,- per jaar. Dit geldt alleen voor dagen waarop de kast verwarmt of koelt.

Alle AED’s passen in deze AED kast. U hoeft zicht dus geen zorgen te maken over de ruimte in de kast.

De Aivia 210 buitenkast heeft een groene kleur. Deze kleur is niet zomaar gekozen. De kleurstelling voor signalisatie is vastgesteld door het Ilcor (The International Liaison Committee on Resuscitation) om internationale herkenbaarheid te creëren. Hierdoor zal het voor hulpverleners makkelijker worden om de AED te vinden. Om nog beter zichtbaar te zijn heeft Aivia gekozen om deze AED kast te voorzien van een dag/nacht verlichting, door middel van energiebesparende LED verlichting. Aivia 210 buitenkast bevat een lichtsensor, zodat het licht aangaat wanneer gewenst.

Deze AED kast is voorzien van een pincode slot om diefstal tegen te gaan. AED-Partner adviseert om een kast te nemen zonder afsluiting. Dit kan immers een belemmering vormen om snel bij de AED te komen. Vooral in een stressvolle situatie kan dit vertragen om de AED bij het slachtoffer te krijgen. Mocht u een AED kast wensen zonder afsluiting? Kijk dan eens bij de Aivia 200 buitenkast.

Door de doorzichtige klep van de kast kan de status van de AED eenvoudig worden bekeken. Optioneel kunt u kiezen voor een alarm. Indien de klep wordt geopend gaat er een rood visueel alarm af. Wordt de kast geforceerd dan zal er een auditief alarm worden geactiveerd.

Hoe bevestig ik de Aivia 210 AED kast?

Voorzie een gat (door de hele muur) van 10 mm diameter op 1.50 à 1.60 meter hoogte waar de kast zal opgehangen worden. Hierdoor zal de bekabeling geleid worden. Bij de installatie van de buitenkast is het van belang dat aan de binnenkant van de muur waartegen het toestel zal geplaatst worden, er zich een stopcontact bevindt, op een maximale afstand van 4 meter ten opzichte van het voorziene gat voor de bekabeling.

 1. Boor 3 gaten in de muur en plaats de pluggen;
 2. Plaats de achterwand vervolgens met de schroeven aan de wand;
 3. Sluit de meegeleverde adapter aan op het stroomnet.
 4. Bevestig de kap aan de achterwand.
 5. Hang de AED in de AED kast.
 6. Plaats de meegeleverde verzegeling

Optioneel kan een oplaadbare batterij (UPS) geleverd worden die bij een eventuele stroomuitval de werking van de kast veiligstelt.

Algemeen