Beheerder Brandmeldinstalaties

NK Trainingen & Diensten


  • Inclusief lesmaterialen
  • Inclusief certificeringskosten
  • Inclusief dagarrangement

Artikelcode: 1147 Op voorraad
  1. Snelle levering
  2. Uitgebreide informatie
  3. Vaste lage verzendkosten

Algemeen
Het beschikken over een brandmeld- en een ontruimingsinstallatie kan van levensbelang zijn. Een goede brandmeldinstallatie biedt veiligheid en zorgt voor bescherming. Het doel van deze installaties is om mensen, goederen en gebouwen te beveiligen tegen de gevolgen van brand.

Een brandmeldinstallatie meldt zo snel mogelijk waar er in een gebouw brand ontstaat. Hoe sneller een brand bekend is, hoe meer tijd er is om iedereen in veiligheid te brengen en de brandschade te beperken. Dit vergroot de bedrijfscontinuïteit. Het is daarom van belang dat de brandmeldinstallatie betrouwbaar is én goed beheert wordt.

Bedrijven die beschikken over een brandmeld- en ontruimingsinstallatie zijn verplicht om te zorgen voor een goed opgeleide Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI). Tijdens de cursus BBMI staan de bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie centraal, zoals in de wet is vastgelegd.

Wilt u Beheerder Brandmeldinstallaties worden en aan uw (wettelijke) verplichtingen voldoen? Dan bent u bij NK Trainingen & Diensten aan het goede adres!

Programma
In 1 dag leren wij u alles op het gebied van het beheren van brandmeld- en ontruimingsinstallaties. U leert alles - onafhankelijk van het systeem- wat er bij het beheer van de brandmeldinstallatie komt kijken en gaat u praktisch aan de slag met de benodigde vaardigheden. Een combinatie dus van theorie en praktijk onder persoonlijke begeleiding van een gecertificeerd docent.

Deze lesdag bestaat uit de volgende onderdelen:
●  doel van de brandmeldinstallatie: techniek en activiteiten
●  soorten brandmeldinstallaties
●  de rol van de beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie
●  verantwoordelijkheden beheerder brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie
●  voorschriften, normen, eisen, opbouw, werking, componenten en documenten van brandmeld- en ontruimingsinstallaties volgens de wettelijke eisen die daaraan gesteld worden
●  het registreren en rapporteren van gegevens in het logboek

Resultaat
De lesdag wordt afgesloten met een theorie-examen bestaande uit multiplechoicevragen. Slaagt u voor het examen? Dan ontvangt u een erkend diploma Beheerder Brandmeldinstallaties.

 

OOK INTERESSANT VOOR U?
Op zoek naar nog een andere cursus? Onder het tabblad Cursussen ziet u het volledige aanbod BHV cursussen bekijken.

Algemeen