Reanimatie en AED Herhaling

NK Trainingen & Diensten

€ 45,00 incl. btw


  • ERC/ NRR certificaat
  • Hoogwaardig materiaal

Artikelcode: 1149 Op voorraad
  1. Snelle levering
  2. Uitgebreide informatie
  3. Vaste lage verzendkosten

Algemeen
Per week worden er in Nederland zo’n 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Vaak Vaak totaal onverwacht; thuis, op straat, tijdens sporten, op het werk; het kan iemand overal overkomen. Bij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. Vooral te weinig zuurstof naar de hersenen zorgt snel voor problemen, elke seconde telt.

Het aantal mensen dat een hartstilstand overleeft stijgt gelukkig. Dit komt met name doordat het aantal burgerhulpverleners is toegenomen. Direct reanimeren door omstanders verdubbelt namelijk de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand. Wordt bij een hartstilstand binnen zes minuten gestart met reanimatie? Dan is de overlevingskans het grootst en kunnen er jaarlijks vele levens gered worden. Met andere woorden, de eerste zes minuten bij een hartstilstand zijn cruciaal en maken het verschil.

Heeft u al een reanimatiediploma? Dan is het belangrijk om de vaardigheden bij te houden. Dit doet u door een jaarlijkse herhalingsles te volgen. Over de noodzaak van een herhalingscursus is de Hartstichting duidelijk. Zij schrijven: ‘Geadviseerd wordt om voor het behoud van de reanimatie- en AED-kennis en vaardigheden jaarlijks een herhalingsles te volgen’.

Programma
De herhalingscursus is uitsluitend bestemd voor reeds gecertificeerde cursisten Reanimatie en AED, die niet langer dan één jaar geleden een basiscursus of herhalingscursus hebben gevolgd.

Tijdens de cursus herhalen oefenen we de volgende praktische en theoretische vaardigheden:
●  AED: herhalen theorie en praktijk
●  het behandelen van vragen en inbreng van eigen praktijkervaringen
●  het opnieuw behandelen en oefenen van levensreddende handelingen

Resultaat

Een herhalingscursus moet met goed gevolg worden afgesloten. Goed gevolg houdt in dat de cursist laat zien dat hij/zij goed reanimeert en de AED op een juiste wijze kan hanteren

U ontvangt na afloop van de cursus een erkend digitaal certificaat van European Resuscitation Council (ERC).

 Duur  2,5 uur
 Tijd  In overleg
 Minimum leeftijd  14 jaar
 Vooropleiding  Geldig reanimatie certificaat
 Lesmateriaal  Geen (het boek is te bestellen via de webshop)
 Geldigheidsduur  1 jaar
 Locatie  Op een leslocatie of op uw locatie


De kosten van een reanimatiecursus worden door een aantal verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Via de Zorgwijzer.nl is gemakkelijk te achterhalen wat de bedragen zijn van de vergoedingen.

OOK INTERESSANT VOOR U?

Op zoek naar nog een andere cursus? Onder het tabblad Cursussen ziet u het volledige aanbod.

Algemeen